Almaty
Door: wilco
14 Augustus 2008 | Kazachstan, Alma-Ata
singing vastness above one's head, wind, birds, sunshine.
And on the horizon the white-crowned mountains.
Almaty! In the face of your beauty my words are powerless.
Na maanden van plannen en dingen regelen ben ik er dan eindelijk, Centraal Azie. En het bevalt erg goed. Ik weet dat de meeste van jullie geen enkel beeld kunnen maken van Kazakhstan, of het is het beeld dat iedereen kent van de Borat.
Ik ben nu al een paar dagen in Almaty en in dit bericht zal ik jullie bijpraten van alles wat ik de afgelopen paar dagen heb gedaan.
Ik slaap op dit moment in het appartement van Nadia, m'n huisgenote die hier tijdelijk woont. Zelf is ze nu voor haar werk naar de andere kant van het land, dus ik heb het hele appartement (slechts 40m2) voor me alleen. Het apppartement ligt aan de zuidelijke rand van het centrum, een ideale lokatie.
Iedereen denkt bij Kazakhstan waarschijnlijk aan een soort van 3e wereldland. Ik moet toegeven, daar zat ik ook een beetje aan te denken. Ik weet (nog niet) hoe het in de rest van het land is, maar hier in Almaty is dat niet zo. Door de hele stad verspreid zijn winkelcentra, veel ook met westerse winkels, en sommige zelfs met een ijsbaan (het is hier buiten 30 graden) of een klimwand. Op straat rijden erg veel luxe auto's, en overal om je heen wordt gebouwd. Soms lijkt het net op de beelden die ik heb gezien van bijv. Dubai (niet heel vreemd, want kazakhstan is ook een olieland). Daar tegenover staat wel dat veel van de oude sovjetflat's nogal er nogal armmoedig en vervallen uit, net als vele straatjes die niet onder de hoofdwegen vallen en veel kleine parkjes en speelplaatsen.
De komende weken zal ik jullie via dit blog op de hoogte houden van alles wat ik hier in Centraal Azie meemaak, en jullie hopelijk laten meegenieten van al het moois dat dit land te bieden heeft.
groetjes wilco