Welkom to Russia
Door: wilco
15 Juli 2009 | Rusland, Novosibirsk
Het gedoe begon allemaal al in nederland, waar ik bij elkaar zo'n 6 uur in de rij heb gestaan om mn visum aan te vragen en weer op te halen. Dit was een erg goed voorproefje voor Rusland.
Het begon al meteen goed toen ik aankwam in Moskou, ik was m'n bagage kwijt, tenminste, dat dacht ik. Aangezien iedereen ongeveer een uur in de rij staat voor de paspoortcontrole, waar je eerst door heen moet, voordat je je bagage ophaalt, is de bagage eerder in de hal dan de passagiers. Wat voor manier hebben ze nu bedacht om te zorgen dat de bagagebanden niet volraken. Je gooit gewoon alle tassen en koffers op hele grote hopen naast de bagagebanden. Je raad het al, 1 grote chaos.
Uiteindelijk had ik m'n backpack uit een stapel weten te halen, en moest ik van terminal wisselen. De terminals liggen 1 kilometer uit elkaar, maar toch krijgen ze het hier voor elkaar om over die ene kilometer 20 minuten te doen, daar gewoon zo veel mogelijk omwegen te verzinnen. En dan ben je er eindelijk, en dan kom je terecht op het binnenlandse vliegveld van moskou, en je voelt je meteen weer in de Sovjet-Unie. Een oerlelijk, compleet vervallen gebouw, waar je de hele tijd traktors ziet rondrijden. Ik zou maar een uurtje daar moeten wachten, wat nog wel te doen was, maar helaas had mn vliegtuig vertraging (vanwege mist in novosibirsk konden ze daar niet landen, maar we hebben het gecheckt, en er was helemaal geen mist), dus heb ik vanacht de hele nacht met allerlei andere mensen van de vlucht in de kroeg gezeten.
tot zo ver klinkt het eigelijk een beetje dramatisch. maar verder is alles goed gegaan. Ik slaap nu tijdelijk in een appartement op de 9e verdieping in het centrum van de stad, dus ik heb een geweldig uitzicht. De flat deel ik met rose, zij is ook vandaag aangekomen. Over een paar dagen vertrekken we naar het kamp, waar we les gaan geven, dat ergens in een van de suburbs schijnt te liggen. Ik weet nog steeds niet waar precies, het enige wat ik weet is dat het vlakbij een strand is, dus ik vind het prima.
Heb zojuist tijdens het eten alle andere docenten ontmoet, was erg gezellig. Straks gaan we naar de opera en daarna ga we het nachtleven van novosibirsk eens flink onveilig maken. Ik hou jullie op de hoogte.